Ministar Kalmeta s Upravom HŽ Holdinga o mjerama za povećanje sigurnosti željezničkog prometa

Ministar mora, prometa i infrastrukture BOŽIDAR KALMETA održao je jučer sastanak s Upravom HŽ Holdinga u sjedištu te tvrtke na kojem je analizirana trenutna situacija u toj državnoj tvrtki s osobitim naglaskom na posljednja zbivanja koja su loše utjecala na dojam korisnika o sigurnosti željezničkog prometa na hrvatskim prugama.

Nakon sastanka predsjednik Uprave HŽ Holdinga mr. sc. Zoran Popovac potpisao je zaključak Uprave HŽ Holdinga sa nekoliko kratkoročnih mjera.

U roku od 7 dana uprave i direktori svih povezanih društava u matici i ovisnim društvima Upravi HŽ Holdinga moraju dostaviti Plan posebnih mjera dodatne kontrole sigurnosti prometa, kao i Prijedlog mjera za podizanje radne i tehnološke discipline te pojačani nadzor održavanja mobilnih i stabilnih kapaciteta.

Na sastanku je zaključeno da Upravitelj infrastrukture i povjerenstva za očevid i istragu izvanrednih događaja moraju žurno okončati sve istrage težih izvanrednih događaja.

Također, društva u HŽ Holdingu zadužena su nastaviti s planom pojačane modernizacije  mobilnih kapaciteta te do 20. siječnja 2010. izraditi Program nabave novih mobilnih kapaciteta u sljedećih pet godina.



Vijesti iz medija