Vlada: Izmjena odluke o kreditu HAC-u

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske izmijenila je Odluke o davanju državnog jamstva u korist kluba banaka: Erste & Steiermärkische bank d.d., Rijeka, Erste Group AG, Wienna, Austria, Hypo Alpe-Adria Bank d.d., Zagreb, Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb i Hrvatska poštanska banka d.d., Zagreb, za kreditno zaduženje društva Hrvatske autoceste d.o.o., radi financiranja izgradnje autocesta iz Plana građenja i održavanja autocesta za 2008. godinu, priopćeno je iz Vlade.

Također je izmijenjena i Odluka o davanju suglasnosti društvu Hrvatske autoceste d.o.o. za kreditno zaduženje na domaćem tržištu kod navedenih banaka.

U Vladi pojašnjavaju da se radi o izmjeni kojom se u obje odluke riječi „1 godina, otplata jednokratno u cijelosti na 1. godišnjicu od potpisa ugovora o kreditu“ zamjenjuju riječima „otplata jednokratno u cijelosti na 19. prosinca 2010. godine“.

Pokrenut je postupak za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o izmjenama i dopunama Memoranduma o financiranju usuglašenog između Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske o dodjeli pomoći iz Instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za sljedeću mjeru: Rehabilitacija željezničke pruge na dionici Vinkovci – Tovarnik – državna granica za Vukovarsko- srijemsku županiju, Istočna Slavonija, Hrvatska. 



Vijesti iz medija