Vlada: 100 milijuna eura kredita HAC-u

Vlada je dala državna jamstva u korist Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zageb, za kreditno zaduženje društva Hrvatske autoceste d.o.o., radi financiranja obveza vezanih u izgradnju autocesta, a društvu Hrvatske autoceste d.o.o. dana je suglasnost za kreditno zaduženje na financijskom tržištu kod navedene banke. Radi se iznosu kredita od 100 milijuna eura, priopćeno je sa današnjeg zatvorenog dijela sjednice hrvatske Vlade.

U priopćenju se ističe da je prihvaćeno i Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i Europske investicijske banke za „Projekt obnove cesta II (Hrvatska)/B“, te Ugovora o financiranju između EIB-a i Hrvatskih cesta d.o.o. za „Projekt obnove cesta II (Hrvatska)/B“.

Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka – Zagreb d.d. predložen je opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Društva Zlatka Korpara, na osobni zahtjev, te člana Uprave Mire Škrgatića, radi odlaska na novu dužnost. Također, Nadzornom odboru predloženo je imenovanje Mire Škrgatića novim predsjednikom Uprave.

Prihvaćen je novi Prilog C – Tehnički prikazi, kojim se mijenja postojeći prilog C u Strategiji prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa u Republici Hrvatskoj, a objavit će se na internetskim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, u obliku ispravka u tekstu Strategije. Izmjena je donesena radi usklađivanja s novim Zakonom o elektroničkim medijima.



Vijesti iz medija