HŽ: od 43 ozlijeđena putnika sedam teže ozlijeđeno

Zagreb, 21. prosinca 2009. mjesto željezničke nesreće unutar putničkog terminala zagrebačkog glavnog kolodvoraHrvatske željeznice (HŽ) u priopćenju u jutrošnjoj nesreći vlaka na zagrebačkom Glavnom kolodvoru navode da su ozlijeđena 43 putnika od kojih sedam teže te da je osnovano povjerenstvo koje će utvrditi uzroke nesreće.

Nesreća se dogodila u 5,26 sati kad se prvi jutarnji vlak iz Siska (5100), u sastavu jedne električne lokomotive i jednog putničkog vagona, nije se zaustavio na 4. peronu 1. kolosijeka na Glavnom kolodvoru, nego je lokomotiva udarila u grudobran čeonog kolosijeka.

Ekipe policije i Hitne pomoći odmah su izišle na mjesto događaja i ozlijeđene odvezli u zagrebačke bolnice.

Upravitelj željezničke infrastrukture osnovao je povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koji će utvrditi uzroke nesreće. Očevid policije i HŽ-a je u tijeku.Zagreb, 21. prosinca 2009. dijelovi 'grudobrana' raspali su se od siline udara električne lokomotive uslijed nemogućnosti pravodobnog kočenja prilikom ulaska u putnički terminal zagrebačkog kolodvora

Pojedinosti o nesreći očekuju se na konferenciji za novinare u 11 sati na 5. peronu Glavnoga kolodvora kad će izjavu dati Marijan Klarić, direktor HŽ-Putničkoga prijevoza.


(Hina)



Vijesti iz medija