T-HT: promjene u Upravi početkom 2010., Mudrinić i dalje na čelu kompanije

U Upravi T-Hrvatskog telekoma (T-HT) početkom iduće godine nastupit će promjene slijedom reorganizacije kompanije i osnivanja jedinica za privatne i poslovne korisnike, a nakon pripajanja T-Mobilea Hrvatska d.o.o. HT-u, što bi trebalo završiti krajem ove godine, izvijestili su danas iz T-HT-a.

Promjene u Upravi utvrdio je na svojoj jučerašnjoj sjednici Nadzorni odbor HT-a, a nova će interna organizacija slijediti korisničku segmentaciju, kaže se u priopćenju, za razliku od dosadašnje organizacije prema tehnologiji.

Tako će u novoj internoj organizaciji HT-a dvije ključne poslovne jedinice biti usmjerene na privatne odnosno poslovne korisnike, a odgovornost za ta područja dobivaju dva člana Uprave.

Sadašnja članica Uprave i glavna operativna direktorica T-Coma (poslovne jedinice T-HT-a za nepokretnu mrežu) Irena Jolić Šimović preuzet će funkciju glavne operativne direktorice za poslovne korisnike. Odgovorna će biti i za Poslovnu jedinicu za poslovne korisnike, što uključuje prodaju, marketing, korisničke usluge, veleprodaju te ICT rješenja za te korisnike.

Bivši član Uprave i glavni direktor za marketing T-Mobilea Hrvatska (na toj funkciji bio od 2006. do 2008.) Johan Busé imenovan je članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za privatne korisnike, te će biti odgovoran za Poslovnu jedinicu za privatne korisnike, što uključuje prodaju, marketing i korisničke usluge.

Tu će funkciju Buse preuzeti 1. travnja 2010., čime se zapravo ponovo vraća u T-HT, i to iz Indonezije gdje trenutno radi kao glavni direktor za marketing njihovog 3G operatera Axisa.

Dok se on ne pojavi u Hrvatskoj njegove će dužnosti preuzeti predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić, koji će kao i dosadašnja tri člana Uprave zadržati svoje sadašnje funkcije u Upravi.

Osim Mudrinića to su još i Jürgen Czapran, koji ostaje glavni direktor za financije, Božidar Poldrugač, kao glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, te Branka Skaramuča, kao glavna direktorica za ljudske resurse.

Promjenjena Uprava imat će tako šest članova (Mudrinić, Czapran, Buse, Jočić Šimović, Poldrugač i Skaramuča).


(Hina)



Vijesti iz medija