Peta godišnjica članstva Croatia Airlinesa u udruzi Star Alliance

Hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines danas je obilježio petu obljetnicu članstva u udruzi Star Alliance, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Udruga Star Alliance osnovana je 1997. godine kao globalna zrakoplovna udruga koja kroz suradnju svojih članica putnicima omogućuje lakši i povoljniji pristup odredištima u cijelom svijetu. Prijevoznici u članstvu Star Alliancea nude više od 19.500 dnevnih letova opslužujući 1.071 odredište u 171 zemlji.

Croatia Airlines postao je regionalni član Star Alliancea 2004. godine.

Od 1. siječnja 2010. godine Star Alliance mijenja poslovnu strukturu tako da prestaje vrijediti regionalni koncept, pa će Croatia Airlines postati punopravan član udruge, bez dodatnih troškova i uvjeta, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da će to putnicima ponuditi nove mogućnosti kvalitetnog putovanja, a u poslovnom smislu nova struktura omogućit će bolju komunikaciju i unapređenje poslovne suradnje članica udruge, preko izravnijih i neposrednijih poslovnih odnosa te izravnog sudjelovanja u kreiranju poslovnih odluka.

Ulazak u punopravno članstvo uključuje i promjene na području branda - na zrakoplovima se ističe logo Star Alliance Member umjesto oznake A Regional Star Alliance Member, a mijenjaju se i objave u zrakoplovu te obilježja u zračnim lukama.

Također, sadašnji regionalni prijevoznici prelaskom u punopravno članstvo dobivaju dodatnu globalnu prepoznatljivost isticanjem kompanijskog logotipa među svim logotipima članica udruge, kaže se u priopćenju.


(Hina)



Vijesti iz medija