Početkom listopada prvi veći zrakoplov na lošinjskom aerodromu

Na lošinjski bi aerodrom nakon više od 19 godina 3. listopada ove godine trebao sletjeti prvi veći zrakoplov, kapaciteta 40 osoba iz austrijskog Innsbrucka, što će ujedno biti i najava tjedne turističke charter linije Innsbruck-Mali Lošinj koja bi prema planu počela u svibnju iduće godine.

Izvijestili su to danas iz malološinjske kompanije Jadranka hoteli, koja u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Beču, Gradom Mali Lošinj i gradskom Turističkom zajednicom organizira taj promotivni let 3. listopada.

Austrijski im je partner agencija Idealtours, od koje, kako napominju iz Jadranka hotela, u budućoj suradnji očekuju mnogo, a prije svega oživljavanje lošinjskog aerodroma i povećanje broja posjetitelja iz Austrije.

Očekuju da će to pridonijeti i boljoj prometnoj povezanosti otoka s kopnom, što uz visoku razinu kvalitete usluge i smještaja sve više traže današnji gosti.

Iz Jadranka hotela ističu da će za goste na promotivnom letu 3. listopada iz Innsbrucka u Malom Lošinju osim dobrodošlice prirediti i program obilaska grada te izlet na obližnji otok Ilovik.


(Hina)



Vijesti iz medija