Kalmeta na aktualnom prijepodnevu Sabora: podižemo konkurentnost autoprijevoznika

Premijerka Jadranka Kosor još jednom je danas na aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora odbacila odgovornost ministra prometa Božidara Kalmete za ljetošnju željezničku nesreću kod Kaštela.

SDP-ova zastupnica Mirela Holy premijerku je upitala zašto je odbila ponuđenu Kalmetinu ostavku, ocijenivši da je ministrova odgovornost za nesreću "dublja od resorne".

"Ministar Kalmeta je i direktno i indirektno odgovoran za tragediju, jer nije vodio brigu o korupciji u HŽ-u. Vlada od 2003. sustavno i planski radi na uništavanju željeznice", ustvrdila je Holy.

Kosor je, pak, uzvratila da je Kalmeta "jedan od odličnih ministara, koji svoj posao radi savjesno i ima puno rezultata", a posebno je istaknula Kalmetine zasluge u "njegovanju socijalnog dijaloga".

Na traženje Ivana Bogovića (HDZ) Ministar Kalmeta izvijestio je da njegovo ministarstvo provodi niz programa u svrhu podizanja konkurentnosti autoprijevoznika.

Kalmeta je uvjeren i da će se "unatoč otporima" uskoro postići dogovor da autoprijevoznici ne plaćaju parkiranje na carinskim terminalima, kao i da će im se utvrditi olakšice na naknade koje plaćaju pri registraciji svojih vozila.

Kalmeta je izvijestio da je ove godine obavljeno dvostruko više inspekcijskih nadzora u svrhu zaštite kupača nego lani te da Ministarstvo radi na dodatnom kapacitiranju, kako bi tu zaštitu u slijedećoj sezoni i dodatno pojačalo.


(Hina)



Vijesti iz medija