U petak završni radovi na spajanju rasponske konstrukcije mosta Rječina

U petak, 11. rujna, bit će izvedeni završni radovi na spajanju rasponske konstrukcije mosta Rječina, priopćeno je iz Autoceste Rijeka - Zagreb.

Most Rječina nasloženiji je objekt riječke obilaznice i dio je njezina južnog kolnika. Nalazi se na ulazu u grad Rijeku gdje dominira kanjonom Rječine prelazeći je na visini od 100 metara. Izveden je neposredno uz postojeću sjevernu građevinu.

Ukupna duljina dogradnje južnog kolnika zaobilaznice grada Rijeke, dionice čvor Orehovica-čvor Diračje, je 8,85 kilometara, a zajedno s priključnim cestama 9,6 kilometara.

Ukupna vrijednost građevinskih radova na dogradnji južnog kolnika riječke zaobilaznice, čvor Orehovica-čvor Diračje s pristupnim cestama, iznosi 628 milijuna kuna.

Gotovo 30 posto radova odnosi se na izgradnju objekata - četiriju tunela, dvaju vijadukata, mosta Rječina, dvaju nadvožnjaka i jednog podvožnjaka.

Ukupna duljina tunela je 2.020 metara, velikih objekata (most, vijadukti) 509,5 metara, a malih objekata (nadvožnjaci, podvožnjak) 114 metara.

Radove na južnom kolniku riječke zaobilaznice izvodi poslovna udruga u kojoj su Hidroelektra Niskogradnja, Viadukt, Konstruktor Inženjering i Strabag.


(Hina)



Vijesti iz medija