Vlada: Izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu

Usklađivanjem sa Zakonom o koncesijama Vlada je na današnjoj sjednici donijela izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Iz odredbi važećeg Zakona o prijevozu u cestovnom prometu razvidno je da se obavljanje djelatnosti svih vrsta javnog cestovnog prijevoza temelji na sustavu dozvola (odobrenja, licencija i sl.), osim kod auto taksi prijevoza, u kojem je ostavljena mogućnost obavljanja djelatnosti na temelju licencija ili koncesije.

Ovim Zakonom uvodi se sustav dozvola i u djelatnost autotaksi prijevoza, a uz to se preciznije utvrđuje područje na kojem prijevoznik obavlja autotaksi prijevoz.

Dozvolu izdaje nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave pravnoj ili fizičkoj osobi koja posjeduje licenciju za obavljanje autotaksi prijevoza i ima zaposlene vozače s položenim ispitom o poznavanju osnovnih podataka o kulturnim, gospodarskim turističkim i inim značajnim objektima i znamenitostima na području na kojima obavljaju prijevoz. Ako jedinica lokalne samouprave propisom ne uredi izdavanje dozvola, autotaksi prijevoz obavljat će se na temelju licencije.



Vijesti iz medija