Raspisan Javni poziv za dosadašnje Contusove autobusne linije

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je javni poziv na podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međužupanijskim linijama Zadar-Zagreb i Zadar-Split, koje je prije obavljao prijevoznik Contus d.o.o. Zadar.

Prijevozniku, čija ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, izdat će se dozvola za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na predmetnim linijama, s rokom važenja do 31. svibnja 2011.

Ponuda obvezno mora sadržavati: licencu za obavljanje linijskog prijevoza putnika, dokaz o odgovarajućim prijevoznim kapacitetima i najmanje jednom vozaču po autobusu, zaposlenom kod ponuditelja, potvrdu nadležnih tijela o plaćenom porezu i doprinosima za zdravstveno i mirovinsko osiguranje ne stariju od 30 dana, Također, ponuda mora imati iznos cijene karata za liniju, pisani ugovor o zajedničkom obavljanju prijevoza, ako prijevoz obavljaju dva ili više prijevoznika, pisanu izjavu, ovjerenu od strane javnog bilježnika, da će cjenik svojih usluga uskladiti s ponuđenim cijenama karata za liniju te da ga neće mijenjati bez pisane suglasnosti Povjerenstva, presliku prometnih dozvola autobusa kojima namjerava prometovati na liniji koja je predmet ponude, pisanu izjavu, ovjerenu od javnog bilježnika, da će promet na predmetnoj liniji obavljati autobusima čiju presliku prometne dozvole dostavlja, ili autobusima istih ili boljih tehničkih karakteristika.

Rok za podnošenje ponuda je petnaest dana od dana objave u «Zadarskom listu» i «Jutarnjem listu», računajući od dana kasnije objave u jednom od glasila.                                                           

Osnovni kriteriji za izbor najpovoljnije ponude su: ponuđeni iznos cijene karata, starost autobusa, pisana izjava ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos  zaposlenika prethodnog prijevoznika na predmetnim linijama.

Javno otvaranje ponuda provest će posebno Povjerenstvo 3. rujna 2009. u 14 sati, u prostorijama Ministarstva, Prisavlje 14, Zagreb, a odluku o odabiru najpovoljnije ponude donijet će najkasnije u roku od osam dana od otvaranja ponuda. Ukoliko na javni poziv ne pristignu najmanje dvije ponude, Povjerenstvo će poništiti javni poziv i ponoviti ga.



Vijesti iz medija