Milijunti putnik Croatia Airlines ove godine nešto kasnije nego lani

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines danas je zabilježio svog milijuntog putnika u ovoj godini, što je jedanaest dana kasnije nego prošle godine, zbog, kako su kazali u toj kompaniji, globalne ekonomske krize i smanjene potražnje za putovanja zrakoplovom.

Iz istog je razloga Croatia Airlines u dosadašnjem dijelu godine, od njenog početka do 3. kolovoza, zabilježio ukupni pad putničkog prometa od 4,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pritom je na redovitim međunarodnim letovima Croatia Airlinesa prevezeno 677.200 putnika, na redovitim domaćim letovima 289.800, a na izvanrednim letovima 33.000 putnika.

Ovogodišnji milijunti putnik odnosno putnica je Anita Brekalo iz Zagreba, koja je letjela iz Zagreba u Dubrovnik, a kao nagradu od Croatia Airlinesa dobila je dvije povratne zrakoplovne karte po izboru za jedno od međunarodnih odredišta te kompanije.

Ovo je ujedno deveta godina za redom u kojoj Croatia Airlines bilježi više od milijun prevezenih putnika u jednoj godini (prvi put je to bilo 2000.).


(Hina)



Vijesti iz medija