Tele2 i Ericsson Nikola Tesla o uspješnoj suradnji

Hrvatsko telekomunikacijsko tržište s obzirom na nove tehnologije i njene mogućnosti ima potencijala za jednako dinamičan razvoj kao i svjetsko, što među ostalim pokazuje i razvoj hrvatskog mobilnog operatera Tele2, koji je u Hrvatskoj, a među rijetkim i u svijetu, prvi primijenio all-IP ili koncept internet protokola u svim dijelovima mreže.

Istaknuto je to na današnjoj konferenciji za novinare Tele2 i kompanije Ericsson Nikole Tesle, čija je predsjednica Gordana Kovačević predsjedniku Uprave Tele2 Johanu Granlundu uručila i priznanje za posebno uspješnu suradnju upravo zbog uvođenja navedene tehnologije za brži i kvalitetniji prijenos podataka.

Granlund je pojasnio da su al-IP koncept s Ericssonom počeli testirati prošlog ljeta, da bi ga potpuno počeli primjenjivati prije osam mjeseci s uvođenjem usluge mobilnog interneta. Time su uspjeli znatno smanjiti svoje troškove, a korisnicima ponuditi i dvostruko niže cijene od ostalih operatera uz visoku kvalitetu.

Naglasivši da je Hrvatska poput cijelog svijeta uključena u tzv. petu tehnološku revoluciju Kovačević je kazala da je važno utvrditi kuda se želi stići za idućih deset do 15 godina.

Za 2020. je kazala da će u svijetu vjerojatno po nastavku sadašnjih trendova biti više od 50 milijardi raznih umreženih uređaja, što će sve značiti i golem porast podatkovnog prometa. Stoga je izuzetno važnim naznačila da se već sada tehnološki treba pripremati za to doba, a operateri svoju infrastrukturu i mrežu učiniti dovoljno jakim za još veće brzine prijenosa.

Za suradnju s Tele2 kazala je da je uspješna od početka rada tog operatera u Hrvatskoj, kao i da je zajedničkim radom operatera i proizvođača moguće postići bolje i kvalitetnije usluge.


(Hina)



Vijesti iz medija