Na bezgotovinskoj naplati cestarine može se platiti i gotovinom

Na novoj bezgotovinskoj naplatnoj postaji Demerju na dionici autoceste Jastrebarsko-Zagreb jutros se škoda fabia đakovačkih registracija okrenula i vozila u suprotnome smjeru, pretpostavlja se zato što vozač nije imao karticu i ENC uređaj pa se krajnjim desnim trakom u suprotnome smjeru uputio do odvojka i ispravnim smjerom nastavio voziti prema naplatnim kućicama u Lučkom.

S tim u vezi, iz Autocesta Rijeka-Zagreb upozoravaju one koji se pogrešno usmjere prema naplatnoj postaji Demerju, a nemaju mogućnost cestarinu platiti bankovnim karticama ili elektronski da pozovu blagajnika pritiskom gumba za pomoć na naplatnome automatu i cestarinu će platiti gotovinom.

Utvrđeno je da je ta vožnja u suprotnome smjeru trajala sedam minuta, od 9,30 do 9,37 sati, kad je automobil izišao s autoceste.

O vožnji u suprotnome smjeru Centar za krizne situacije 112 obavijestio je drugi vozač, a o cijelom je slučaju odmah obaviještena policija te je u 9,40 sati zatvoren promet u smjeru Zagreba kod čvora Jastrebarskog. Kad je utvrđeno da prekršitelj nije na spomenutoj dionici, promet je u smjeru Zagreba otvoren u 9,50 sati. O kojem je vozilu bila riječ, gdje se okrenulo i izišlo s autoceste utvrđeno je pregledom videozapisa.


(Hina)



Vijesti iz medija