Krajem ožujka više od 722 tisuće širokopojasnih priključka internetu

Prema podacima Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije u Hrvatskoj je krajem ožujka ove godine zabilježen broj od ukupno 722.110 širokopojasnih priključka internetu i ostvarena gustoća od 16,28 posto.

Tako je u usporedbi s istim razdoblje prošle godine ostvaren rast od 57,6 posto. Riječ je o nastavku trenda rasta broja širokopojasnih priključaka internetu, započetog 2003. godine koji iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate, priopćili su iz Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Najnoviji podaci o stanju širokopojasnog interneta u Hrvatskoj ukazuju kako je u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka ove godine zabilježno 38.903 novih priključaka. To znači da su svaki dan u posljednja tri mjeseca prosječno registrirana po 432 nova priključka.

"Ovi podaci, prije svega, potvrđuju kako je Vlada Strategijom razvoja širokopojasnog interneta još 2006. godine vrlo jasno definirala viziju dugoročnog razvoja te informacijske autoceste koju danas pretvara u zbilju'', komentirao je podatke o stanju širokopojasnog interneta u Hrvatskoj državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić.


(Hina)



Vijesti iz medija