Uspostavljena zrakoplovna linija Osijek-Frankfurt

Dolaskom i odlaskom prvog zrakoplova niskotarifne kompanije "Ryan Air" osječka Zračna luka danas je uspostavila redovitu putničku liniju prema Frankfurtu, što je ujedno prva linija koju je "Ryan Air" pokrenuo u ovoj zračnoj luci i prva redovna linija iz Osijeka u Frankfurt.

Direktorica Zračne luke Blanka Strahonja kazala je na konferenciji za novinare kako će linija prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, a cijena karata, u promotivnom razdoblju, kretat će se od pet eura, u jednom smjeru.

Ocijenila je kako je pokretanje ove međunarodne linije značajno za Osijek, koji inače nije dobro povezan zračnim linijama, posebice jer se radi o Frankfurtu, koji je dobro povezan s ostalim zračnim lukama u svijetu.

Predstavnik "Ryan Air-a" Luis Fernandez-Mellado izvijestio je kako na prvom letu na ovoj liniji u Osijek doputovalo 139 putnika, a prema Frankfurtu odlaze 104 putnika.

Kazao je kako "Ryan Air", unatoč recesiji i visokim cijenama goriva jedina kompanija koja bilježi rast broja putnika, te da povećava broj destinacija u Europi, a da je Osijek primjeren aerodrom za njihove potrebe.

Na novinarski upit postoji li mogućnost uvođenja nove linije "Ryan Air-a" u London Fernadez-Mellado je rekao kako će mogućnost otvaranja novih destinacija ovisiti o ovogodišnjim rezultatima danas otvorene linije.


(Hina)



Vijesti iz medija