Dvije ponude za kupnju tvrtke Remont i proizvodnje željezničkih vozila Slavonski Brod

Na javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 74 posto udjela u tvrtki Remont i proizvodnja željezničkih vozila d.o.o. Slavonski Brod pristigle su ponude tvrtki Euro-injženjering iz Slavonskog Broda i Niko servisi iz Zagreba, priopćeno je danas iz Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Istodobno u roku predviđenom za prikupljanje ponuda za kupnju društava Proizvodnja- Regeneracija d.o.o. Zagreb i Remont željezničkih vozila d.o.o. Bjelovar nije otkupljena ni jedna ponudbena dokumentacija.

Za kupnju 74 posto udjela Remonta i proizvodnje željezničkih vozila Slavonski Brod tvrtka Euro-injženjerig ponudila je 21 milijun kuna, plativo u 20 polugodišnjih obroka, ali ponudi nije priloženo ponudbeno jamstvo u iznosu 2 posto početne cijene, navode iz HFP-a.

Tvrtka Niko servisi ponudila je 20,8 milijuna kuna za 74 posto udjela društva, jednokratno plaćanje u roku 21 dan od dana sklapanja ugovora, zadržavanje djelatnosti kao i svih zaposlenih te doškolovanje i zapošljavanje novih kadrova u sljedeće tri godine.

Niko servisi obvezali su se i poštovati odredbe sadašnjeg kolektivnog ugovora, imenovanja predstavnika radnika u nadzorni odbor tvrtke i zadržavanje povlastica zaposlenih. Također su se obvezali u iduće tri godine uložiti 800.000 eura u tvrtku, bez terećenja samog Društva, uz napomenu da nemaju namjeru kreditno zaduživati slavonsko-brodsku tvrtku.

Povjerenstvo za analizu i odabir ponuda razmotrit će pristigle ponude te donijeti prijedlog odluke, navode iz HFP-a.


(Hina)



Vijesti iz medija