Dionice autoceste A1 Šestanovac - Zagvozd - Ravča otvaraju se 22. prosinca

Dionice Šestanovac-Zagvozd-Ravča Autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, u dužini od 40 kilometara, bit će svečano otvorene u ponedjeljak, 22. prosinca, najavljeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Također će biti otvorena i dionica Karamatići-čvor Čeveljuša Autoceste A10 Granica BiH-Ploče. Puštanjem u promet novih dionica Autocesta A1 Zagreb-Split-Dubrovnik bit će u prometu u ukupnoj dužini od 457 kilometara.

Cestarina na dionici Šestanovac-Ravča bit će 9 kuna, a od Zagreba do Ravče 187 kuna za osobna vozila.

Na dionicama Šestanovac-Zagvozd-Ravča, dužine 40 kilometara, izgrađeno je 47 objekata, od toga sedam vijadukata, devet nadvožnjaka, 29 podvožnjaka i dva prijelaza za životinje.

Ugovorena vrijednost radova građenja i opremanja dionica iznosi oko 1,66 milijardi kuna (bez PDV-a).

Izvođači radova su Poslovna udruga koju čine zagrebački Viadukt (vodeći partner), Hidroelektra-niskogradnja Zagreb, splitski Konstruktor-inženjering, Cesta Varaždin, varaždinsko Zagorje-tehnobeton, Strabag Zagreb, zagrebačka Ingra, Osijek-Koteks i Dalekovod Zagreb.

Spojna cesta čvor Ploče-Luka Ploče izgrađena je u dužini od 7,5 kilometara od čeonog cestarinskog prolaza Karamatići do čvora Čeveljuša i time je prva faza izgradnje spojne ceste završena.

Druga faza građenja obuhvatit će dio spojne ceste od čvora Ploče na Autocesti A1 do čeonog cestarinskog prolaza Karamatići i spoj prema luci Ploče u dužini 7,8 km.

Kada bude u potpunosti izgrađena spojna cesta od čvora Ploče (na autocesti) do luke Ploče omogućit će vezu luke Ploče s Autocestom A1 Zagreb-Split-Dubrovnik.

Ukupna vrijednost radova građenja i opremanja iznosi oko 883 milijuna kuna (bez PDV-a).

Izvođači radova su Poslovna udruga koju čine Konstruktor-inženjering, Viadukt, Strabag i Hidroelektra niskogradnja.


(Hina)





  • HAC BROŠURE:


Vijesti iz medija