Na obnovljenoj pruzi Vinkovci-Osijek akcija "Vlak je uvijek brži"

Hrvatske željeznice (HŽ) u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova provele su danas akciju "Vlak je uvijek brži" na željezničkim prijelazima preko obnovljene željezničke pruge Vinkovci-Osijek.

U sklopu akcije na željezničko-cestovnim prijelazima u Gabošu i Antunovcu predsjednik Uprave HŽ-Infrastrukture Mijat Kurtušić i pripadnici prometnih ophodnja MUP-a upozoravali su vozače na opasnosti od nepoštivanja prometne signalizacije na prijelazima ceste preko željezničke pruge.

Tom prigodom sudionicima u prometu dijeljeni su i propagandni materijali o akciji "Vlak je uvijek brži".

Po podatcima HŽ-a na obnovljenoj željezničkoj pruzi Vinkovci-Osijek, na kojoj je promet otvoren u nedjelju, nalazi se 28 željezničko-cestovnih prijelaza u razini, od kojih je devet osigurano svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima, a ostali su obilježeni znakovima cestovnog prometa i trokutom preglednosti.!!! VLAK JE UVIJEK BRŽI !!!

Budući da se željeznički promet na toj pruzi nije odvijao 17 godina, vozači cestovnih vozila naviknuli su se ne obraćati pozornost na željeznička vozila dok prelaze prugu, upozoravaju u HŽ-u i navode kako se prošle godine dogodilo više od 600 naleta na spuštene polubranike.

Obnovljena pruga Vinkovci-Osijek svečano će biti otvorena u srijedu na Željezničkom kolodvoru u Vinkovcima.


(Hina)



Vijesti iz medija