Otvorena izložba "Odjeci svjetske filatelističke izložbe Israel 2008."

Zagreb, 1. prosinca 2008. Krešo Antonović, ravnatelj u Upravi za elektroničke komunikacije i poštu sa Shmuelom Meirom, izraelskim veleposlanikom u RH prilikom otvorenja tematske filatelističke izložePromidžbena filatelistička izložba "Odjeci svjetske filatelističke izložbe Isreal 2008." otvorena je danas u izložbenom atriju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao prisjećanje na Svjetsku izložbu održanu u Tel Avivu, od 14. do 21. svibnja ove godine.

Na 20 izložbenih vitrina izlaže se šest cjelina - Svjetska filatelistička izložba "Isreal 2008.", Filatelističke izložbe u izraelskoj filateliji, Marc Chagall, Eseji Izraela, Izvadak iz generalne zbirke Izraela te tema "Judaica" u hrvatskoj filateliji.

Izložbu je u nazočnosti ravnatelja Uprave za elektroničke komunikacije i poštu Krešu Antonovića otvorio izraelski veleposlanik u HrvatskojZegreb, 1. prosinca 2008. Predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s izraelskim veleposlanikom u RH na tijekom otvorenja izložbe SHMUEL MEIROM koji je rekao kako Izrael ove godine, uz 60. obljetnicu neovisnosti, slavi i 60 godina od objavljivanja prve izraelske serije maraka - 16. svibnja 1948., dva dana nakon donošenja Deklaracije o neovisnosti Države Izrael.

U prigodi otvorenja izložbe danas će na pošti 10156 Zagreb (Prisavlje) u redovitoj poštanskoj uporabi biti prigodan poštanski žig.

Izložbu "Odjeci svjetske filatelističke izložbe Isreal 2008." priredilo je Hrvatsko filatelističko društvo Zagreb, a otvorena je do 19. prosinca.


(Hina)



Vijesti iz medija