Zbog miniranja zatvorena dionica "Istarskog ipsilona" od Kanfanara do Pule

Zbog miniranja terena i pretvaranja u pun profil dionica "Istarskog ipsilona" od Kanfanara do Pule od danas u podne pa sve do 19. prosinca zatvorena je za sav promet, priopćeno je iz "Bina-Istre".

U tom razdoblju promet će biti usmjeren na najbliže prometnice. Od Pule do Rijeke i obratno najbrže se dolazi županijskom cestom preko Vodnjana i Svetvinčenta do čvora u Žminju i dalje "Ipsilonom" prema Rijeci. Od Buja pak prema Puli i obratno najkraća je veza izlazak na čvorište "Ipsilona" kod Kanfanara i put preko Sošića državnom cestom do Bala, Vodnjana i Pule.

Cesta se za promet zatvara samo iznimno kako bi izvođači radova mogli nesmetano raditi te kako bi se što manje uznemiravali vozači, istaknula je Zrinka Jurić, voditeljica komunikacije u "Bina-Istri". Dodala je kako će "Ipsilon" biti otvoren za božićnih i novogodišnjih blagdana. Uz postavljanje signalizacije na raskrižjima, koja će upozoravati vozače na druge pravce, u početku će se nalaziti i policija koja će usmjeravati promet.

Kako se doznaje u "Bina-Istri", dok promet bude potpuno zatvoren, minirat će se sve uzvisine na području predviđenu za gradnju drugog kolnika "Ipsilona" pa će se cesta poslije samo povremeno zatvarati.

Inače, početak radova na dionici od Kanfanara do Umaga, na kojoj se sada otkupljuje zemljište i pribavljaju građevne dozvole, očekuje se u siječnju, a gradnja treće dionice od Kanfanara do Rogovića u ožujku iduće godine.


(Hina)



Vijesti iz medija