Javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o plaćanju naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture upućuje poziv za javnu raspravu o prijedlogu Pravilnika o plaćanju naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra, u skladu s člankom 22. stavkom 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08).

Navedenim Pravilnikom podrobnije se uređuje izračun i visina naknada te način plaćanja naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra u Republici Hrvatskoj, u skladu s člankom 70. i 84. Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Navedene naknade, koje su prihod državnog proračuna Republike Hrvatske, obvezni su plaćati svi operatori na tržištu elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, kao i nakladnici elektroničkih medija.

U svrhu što kvalitetnije pripreme navedenog Pravilnika te što šireg uključivanja stručne i opće javnosti u javnu raspravu, Ministarstvo poziva sve zainteresirane da svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge u vezi s ovim prijedlogom Pravilnika dostave najkasnije do 21. prosinca 2008. godine, i to putem elektroničke pošte na adresu: pravilnik-naknade@mmpi.hr putem telefaksa na broj: 01/619-66-62 ili poštom na adresu: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava elektroničkih komunikacija i pošte, Prisavlje 14, 10 000 Zagreb.



Vijesti iz medija