Dalekovod i Sitolor žele HŽ-ove Pružne građevine

Za kupnju 74 posto temeljenog kapitala HŽ-ove tvrtke Pružne građevine iz Zagreba Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) stigla je zajednička ponuda tvrtki Dalekovod d.d. iz Zagreba i Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda, koji su ponudili početnu traženu cijenu od 18 milijuna kuna.

Utvrdilo je to danas HFP-ovo Povjerenstvo za javno otvaranje ponuda po isteku roka za podnošenje ponuda za tvrtku Pružne građevine.

Natječaj za udjel u toj tvrtki HFP je objavio 22. rujna ove godine, s rokom za dostavu ponuda do 22. listopada, ali je zbog traženja HŽ Holdinga taj rok produljen do danas.

Dalekovod i Sitolor u svojoj su se zajedničkoj ponudi obvezali i na zadržavanje osnovne djelatnosti te zatečenog broja radnika u sljedeće tri godine.

Preuzet će postojeći kolektivni ugovor do ugovaranja novog, poštivati pravo na povlastice na željeznički prijevoz koje radnici sada imaju, a obvezuju se i da će na prvoj Skupštini društva omogućiti sudjelovanje predstavnika radnika u njenom nadzornom odboru.

Ponuđenim planom u idućih pet godina predviđaju ukupna ulaganja u tvrtku Pružne građevine od 41,3 milijuna kuna, kao i novo zapošljavanje, odnosno dodatno školovanje i prekvalificiranje radnika radi uvođenja novih tehnologija.

Nekretnine na kojima su predviđena ulaganja neće se moći prodati ili opteretiti do ispunjenja plana ulaganja.

Prilikom današnjeg otvaranja te ponude istaknuto je i da su ponuditelji prije podnošenja ponude obavili 'dubinsko snimanje' tvrtke te utvrdili neka pitanja koja treba riješiti prije sklapanja ugovora, a spadaju u nadležnost HŽ Holding d.o.o. i/ili HŽ Infrastuktura d.o.o.

Rečeno je i da će stručne službe HFP-a obraditi tu ponudu te da će o njoj potom odluku donijeti nadležna tijela HŽ Holdinga.


(Hina)



Vijesti iz medija