Vodanović: "Cessna" je školski zrakoplov FPZ-a

Glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće RH Dinko Vodanović, koji je stigao na očevid na mjesto gdje je danas prisilno sletio mali zrakoplov, rekao je kako za sada zna samo da je riječ o zrakoplovu "Cessna 172 N" u vlasništvu Hrvatskog zrakoplovno-nastavnog središta studija aeronautike, pri Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, te da je pilot student tog fakulteta Matija Karaula.

Na prvi pogled ne mogu reći što je uzrok prisilnom slijetanju, najprije ćemo sve pogledati i snimiti na mjestu događaja, a odmah potom prebaciti zrakoplov u hangar Fakulteta, kako bi se mogli pregledati sustavi i rastaviti motor, rekao je Hini Vodanović, dodajući da će se uzrok nesreće znati možda večeras, a najvjerojatnije sutra.

Za mladog pilota Vodanović je kazao da se "očigledno dobro snašao, jer nije stradao, a zrakoplov će se najvjerojatnije moći popraviti".

Student Karaula bio je na redovitoj ruti skupljanja potrebnih sati leta za stjecanje pilotske diplome, a do prisilnog je slijetanja došlo u 11,05 sati, kazao je Vodanović, kojega je o događaju obavijestio Fakultet. (Hina)



Vijesti iz medija