Croatia Airlines otvorila novi hangar

U Zračnoj luci Zagreb danas je otvoren novi hangar Croatia Airlinesa koji će domaćoj zrakoplovnoj kompaniji služiti za održavanje vlastitih zrakoplova i zrakoplova drugih avioprijevoznika.

Otvaranje novih servisnih prostora omogućit će proširenje mogućnosti pružanja servisnih usluga pregleda i održavanja zrakoplova kratkog i srednjeg dometa u čemu Croatia Airlines ima značajnu tradiciju i iskustvo, rekao je na otvaranju glavni direktor te tvrtke Ivan Mišetić.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta ocijenio je da je današnje otvaranje novih servisnih kapaciteta važno jer je time potvrđena vodeća pozicija Croatia Airlinesa u regiji u poslovima održavanja zrakoplova, kao i zbog izvoznog karaktera tih usluga. Ocijenio je da je to ujedno potvrda da hrvatski obrazovni sustav može obučiti stručnjake za taj osjetljiv posao.

Croatia Airlines počela je pružati usluge održavanja zrakoplova 2001. godine. Tehničari Croatia Airlinesa dosad su u svom tehničkom centru na zagrebačkom aerodromu obavili 57 velikih pregleda na zrakoplovima raznih europskih kompanija.

U sklopu današnjeg svečanog otvaranja novog hangara, Croatia Airlines je sklopio ugovor o proširenju suradnje u poslovima pružanja tehničkih usluga s njemačkom Lufthansom Technik.

Ugovoreno je da će Lufthansa Technik povećati broj velikih pregleda zrakoplova Airbus (u zrakoplovnoj industriji poznatih kao C pregledi) koje će u Zagrebu obavljati stručnjaci tehničkih sektora hrvatske nacionalne aviokompanije te da će se njemačka tvrtka i dalje koristiti tehničkom podrškom Croatia Airlinesa. Također je dogovoren i nastavak razmjene stručnog osoblja.

Ove godine s Lufthansom je Croatia Airlines već dogovorio održavanje komponenti za svoje nove zrakoplove Dash 8-Q400. (Hina)  

  



Vijesti iz medija