Zbog ulijetanja ptica u motor prekinuto polijetanje zrakoplova na liniji Barcelona-Zagreb

Noćas, oko pola 1 sat, na letu OU 8221 iz Barcelone u Zagreb, pri polijetanju, u motor zrakoplova Airbus A320 uletjelo je nekoliko ptica. Piloti su prekinuli polijetanje i vratili avion u zračnu luku na tehnički pregled kako bi se ustanovilo je li na motoru nastalo oštećenje.

Zrakoplov su pregledali tehnički stručnjaci te ustanovili da je motor ispravan. Utvrdili su oštećenje na gazećem sloju jedne gume, koje je nastalo zbog naglog kočenja i opterećenja pri prekidu polijetanja, pa je kotač iz sigurnosnih razloga morao biti zamijenjen.

S obzirom na to da je pregled trajao do 6.30 sati, posadi je u međuvremenu isteklo radno vrijeme, pa prema Zakonu o zračnoj plovidbi nije mogla nastaviti putovanje te je otišla na odmor. U zrakoplovu je bilo 106 učenika koji su se vraćali s maturalnog putovanja. Oni su također zbrinuti u hotelu.

O kašnjenju u dolasku obaviješteni su organizatori putovanja i ravnatelj škole.

Nakon isteka odmora posade i pregleda svih parametara motora prije leta, zrakoplov će poletjeti u Zagreb. Dolazak zrakoplova iz Barcelone u Zagreb očekuje se danas oko 16 sati.

Napominjemo da ulijetenje ptica u motor na spada u izvanredne situacije te da sigurnost putnika nije bila ugrožena.

(Croatia Airlines)



Vijesti iz medija