Ostavka člana Nadzornog odbora T-HT-a iz redova DT-a

Jedan od devet članova Nadzornog odbora T-Hrvatskog telekoma (T-HT) Horst Hermann podnio je ostavku na to mjesto te na mjesto člana Odbora za reviziju T-HT-a, izvijestili su danas iz T-HT-a, a obavijest o tome prenijela je i Zagrebačka burza.

Hermann je bio jedan od pet predstavnika Deutsche Telekoma (DT) u Nadzornom odboru T-HT-a, a ostavku je podnio, kako se doznaje iz T-HT-a, zbog preuzimanja druge dužnosti unutar DT-a.

Dodaju i da će novi član Nadzornog odbora biti izabran na sljedećoj Glavnoj skupštini Društva.

Nadzorni odbor T-HT-a čini devet članova, od kojih osam imenuje Glavna skupština, a jednog zaposlenici.

DT kao većinski vlasnik T-HT-a s 51 postotnim dioničkim udjelom ima pet predstavnika u Nadzornom odboru tog najvećeg hrvatskog telekoma.

U obavijesti iz T-HT-a o toj ostavci navodi se i da hrvatska Vlada posjeduje 5,2 posto dionica T-HT-a te da se nakon inicijalne javne ponude u listopadu 2007. T-HT-ovim dionicama trguje na Zagrebačkoj burzi, a globalnim potvrdama depozitara na Londonskoj burzi.

Ističu i da je T-HT vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj koji opslužuje više od 1,5 milijuna linija u nepokretnoj mreži, 2,5 milijuna pretplatnika u pokretnoj mreži i više od 403.000 širokopojasnih priključaka kroz dva poslovna područja T-Com i T-Mobile.


(Hina)



Vijesti iz medija