Održan sastanak s predstavnicima međunarodnog poštanskog sindikata na temu „HP – razvoj i budućnost“

Državni tajnik za promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Dražen Breglec susreo se danas s predsjednikom međunarodne sindikalne središnjice „UNI Post & Logistic – Global Union“ iz Liona, Rolfom Büttnerom.

Sastanku su prisustvovali i član Uprave Hrvatske pošte Mateo Beusan, direktor sektora poštanskog prometa i razvoja HP-a Tvrtko Trlek, i načelnica u Upravi za poštu i telekomunikacije resornog Ministarstva Bosiljka Oman – Tintor, dok su ispred hrvatskih djelatnika u poštanskom sektoru sastanku nazočili predsjednica Hrvatskog sindikata pošte Jadranka Dumbović i povjerenici Hrvatskog sindikata pošte Milan Jukić i Stanko Budisavljević.

Kroz temu sastanka - „Hrvatske pošte – razvoj i budućnost“ državni tajnik Breglec dao je detaljan uvid u trenutno stanje poštanskih usluga i Hrvatskih pošta u Hrvatskoj, te je predstavio i planove modernizacije, sistematizacije i pripreme sektora poštanskih usluga u Hrvatskoj tijekom 2009. godine kako bi se što spremnije ušlo na područje liberaliziranog tržišta poštanskih usluga i prometa u EU.

Član Uprave Hrvatskih pošta Mateo Beusan naglasio je kako su Hrvatske pošte javno poduzeće koje je još uvijek 100% u državnom vlasništvu, a na području države broji 1567 poštanskih ureda i oko 12 000 zaposlenika. Dodao je kako se HP nalazi pred izazovom ali i imperativom temeljitog restrukturiranja cjelokupnog poduzeća kako bi poduzeće dočekalo nove europske tržišne izazove ojačano i konkurentno, rekao je Beusan.

Rolf Büttner izrazio je zadovoljstvo susretom s državnim tajnikom kao i predstavnicima ključnih tijela na državnoj razini po pitanju poštanskog poslovanja u cjelini, a vezano uz restrukturiranje i predstojeću liberalizaciju poštanskih usluga u RH postavio je i pitanje reorganizacije radnih mjesta pri uvođenju najavljenih novih tehnologija i modernizacije unutar HP-a.

Državni tajnik Breglec odgovorio je kako Hrvatske pošte, a time i MMPI odnosno Država koja je i vlasnik HP-a očekuje i ubuduće dobru suradnju sa socijalnim partnerima i Hrvatskim sindikatom pošta. Također je naglasio kako će se MMPI odazvati sudjelovanju na slijedećoj radnoj konferenciji međunarodnog sindikata poštanskih djelatnika, kao znak dobre volje za otvorenom i konstruktivnom suradnjom i na području socijalnih pitanja.



Vijesti iz medija