Na zračnoj luci Split ruski zrakoplov udario u talijanski

(Foto: FaH)Jutros oko 9 sati na Zračnoj luci Split prilikom ulaska na platformu zrakoplov tipa Tupoljev TU 204 ruskog zrakoplovnog prijevoznika „Mineralne vode“ sa 180 putnika i 10 članova posade udario je krilom u repni horizontalni stabilizator zrakoplova Airbus 320 talijanskog prijevoznika „Wind jet“.

Uslijed udarca ruski je zrakoplov talijanskom otkinuo dio repnog stabilizatora, no putnici i posada u oba zrakoplova prošli su bez ozljeda.

Obzirom na oštećenje, talijanski zrakoplov ostat će u Splitu do zamijene repnog stabilizatora, dok će ruski zrakoplov poletjeti za Vnukovo nakon odobrenja ruskih zrakoplovnih vlasti i dobivanja suglasnosti hrvatskih zrakoplovnih vlasti.

Zrakoplov Tupoljev sletio je u Split u 8.48 sati iz Vnukova, jedne od zračnih luka u Moskvi, dok je Airbus trebao poletjeti za Palermo u 9.10 sati te je u njemu u trenutku sudara bilo 93 putnika i 6 članova posade.

Hrvatski istražitelj za zrakoplovne nesreće istražit će okolnosti ove ozbiljne zrakoplovne nezgode o kojoj je izvijestio svog talijanskog kolegu.



Vijesti iz medija