Milijunti putnik Croatia Airlinesa u 2008. godini

Nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlinesa danas je zabilježio milijun prevezenih putnika u 2008. godini, a ove je godine taj broj putnika dostignut najranije u povijesti tvrtke, odnosno 18 dana ranije nego u 2007. godini.

Ovogodišnji milijunti putnik Croatia Airlinesa je Iva Marinković, koja je putovala na letu Zagreb-Rim (via Split), a kojoj su predstavnici aviokompanije uručili dvije povratne zrakoplovne karte za međunarodno odredište po izboru.

Iz Croatia Airlinesa navode kako ove godine očekuju ukupno više od 1,9 milijuna putnika, kao i da je u razdoblju od početka godine do danas već zabilježeno 13 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje lani.

Od prvoga komercijalnog leta Croatia Airlinesa, koji je obavljen u svibnju 1991. godine, do polovice srpnja ove godine u zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika prevezeno je više od 18 milijuna putnika.

Od toga je na međunarodnim redovitim letovima zabilježeno gotovo 10 milijuna, na domaćim redovitim letovima više od 6 milijuna, a na čarter letovima više od 2 milijuna putnika.

Flota Croatia Airlinesa sastoji se od jedanaest zrakoplova - četiri zrakoplova Airbus A319, četiri A320, dva ATR42 i novog zrakoplova Dash 8-Q400. (Hina) 



Vijesti iz medija