Potpisan ugovor za projektiranje dionice Doli-Osojnik u sektoru A1 Ploče - Dubrovnik

U Dubrovniku su danas Hrvatske autoceste potpisale ugovor o izradi prostorno-prometne studije i projektne dokumentacije te provedbi upravnog postupka za autocestu Zagreb-Split-Dubrovnik, sektor Ploče-Dubrovnik, to jest dionicu Osojnik-Doli.

Ugovor su uz prisustvo premijera Ive Sanadera i ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete te predstavnike Hrvatskih autocesta potpisali predstavnici zajednice ponuditelja koju čine Institut građevinarstva Hrvatske, kao nositelj ponude i Rijekaprojekt iz Rijeke.

Ugovorena vrijednost radova je 79 milijuna i 539 tisuća kuna, dok bi projektna dokumentacija trebala biti izrađena do kraja ove godine, kako bi radovi mogli započeti s u prvom polugodištu 2009. godine.

Premijer Ivo Sanader rekao je kako hrvatska Vlada neće stati dok ne ostvari stari san o povezivanju kontinentalne i jadranske Hrvatske, te je rekao da će ova dionica autoceste ići kroz Hrvatsku, te je najavio daljnje radove na mostu Pelješcu. Premijer je istaknu kao razlog izgradnje mosta činjenicu kako je most iznimno važan za jug Hrvatske, kao i za poluotok Pelješac i obližnje južne hrvatske otoke.

"Pelješki most bit će izgrađen, i to nije most protiv BiH, nego most za Hrvatsku", naglasio je premijer Sanader nastavno na spekulacije o suglasnosti susjedne Bosne i Hercegovine o pitanju izgradnje mosta, kako su mostovi ti koji spajaju.

Ugovorom za projektiranje dionice Doli-Osojnik, u dužini od 28 kilometara, obuhvaćena je izrada kompletne projektne dokumentacije, a potpisivanje tog ugovora početak je aktivnosti na izgradnji autoceste A 1 na dijelu Ploče-Dubrovnik. (Hina)



Vijesti iz medija