Uspostavljena zrakoplovna linija između Beograda i Pule


Slijetanjem JAT-ovog zrakoplova ATR 72 u pulsku zračnu luku danas poslije podne, nakon 17 godina ponovno je uspostavljena zrakoplovna linija između Beograda i Pule.

Prvi promotivni i komercijalni let JAT-a iz Beograda je u Pulu dovezao tridesetak putnika i isto toliko beogradskih novinara, dok je u 15,10 sati u Beograd istim zrakoplovom poletjelo šezdesetak putnika uglavnom srpskih državljana koji su u Hrvatsku stigli autobusom prethodnih dana.

Obraćajući se novinarima generalni direktor JAT-a Saša Vlaisavljević izrazio je zadovoljstvo uspostavom privremene zračne veze između Beograda i Pule istaknuvši kako je zanimanje građana Srbije za ovim letom iznimno veliko.

Do 31. kolovoza, do kada vrijedi privremeni međudržavni sporazum, iz Beograda u Pulu bit će 18 letova, i to četvrtkom i nedjeljom.

"Uvjeren sam kako će se postojeća suradnja između Srbije i Hrvatske poboljšati na svim razinama", poručio je Vlaisavljević.

Prema riječima srpskih novinara u Srbiji vlada veliki interes građana za letovima prema Puli o čemu govori podatak da je u svega nekoliko dana prodano više od tisuću avionskih karata. Kako se tom prigodom čulo, u Srbiji vlada najveći interes za ljetovanjem na hrvatskom Jadranu.

Let traje oko sat vremena, od četvrtka se u svim hrvatskim putničkim agencijama može nabaviti avionska karta za Beograd.

(Hina)



Vijesti iz medija