Ministar Kalmeta otvara dionicu 'Vrata - Delnice - Ravna gora' autoceste Rijeka - Zagreb

Dionicu Vrata-Delnice-Ravna Gora Autoceste A6 Rijeka-Zagreb otvorit će u subotu, 28. lipnja u 9 sati ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, gospođa Marina Matulović-Dropulić.

Radovi na izgradnji dionica Vrata-Delnice (8,92 km), Delnice-Kupjak (7,93 km) te dijela dionice Kupjak-Vrbovsko (4,00 km) ukupne duljine 20,85 km, započeli su u lipnju 2006. godine, a radi se o IIB fazi izgradnje autoceste Rijeka-Zagreb, dopune na puni profil. Vrijednost investicije iznosi oko 95,5 milijuna eura.

Građevinske su radove izvodile poslovne udruge - Hidroelektra Niskogradnja d.d., Konstruktor Inženjering d.d., Viadukt d.d. i Strabag AG Austrija, dok je opremu na trasi izvodio Dalekovod d.d.  Nadzor je obavio IGH d.d. za građevinski dio, a Končar-institut za elektrotehniku d.d. (vodeći partner) i Zg-projekt d.o.o. za opremu.

Puštanjem u promet gotovo 21 km autoceste, autocesta Rijeka-Zagreb izgrađena je u punom profilu u duljini od 132 km. Preostalih 14,5 km dopune na puni profil dionice Oštrovica-Vrata te preostalog dijela dionice Kupjak-Vrbovsko, bit će dovršeno do kraja 2008.

Time će autocesta Rijeka-Zagreb, nakon punih 36 godina, biti u potpunosti izgrađena i u prometu u punom profilu autoceste u ukupnoj duljini od 146,5 km, čime će biti znatno olakšan promet njome te razina sigurnosti i ugodnosti putovanja podignuta na još višu razinu.



Vijesti iz medija