Otvorena filatelistička izložba povodom dana državnosti i prijama RH u NATO i EU

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske Hrvatsko filatelističko društvo iz Zagreba održalo je prigodnu tematsku izložbu poštanskih maraka u velikom lobiju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Izložbu je u ime zagrebačkog Filatelističkog društva otvorio Božidar Husinec koji je okupljene goste i posjetitelje uputio na važnost održavanja ovakvih izložbi kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

Kroz poštanske markice svaka država prezentira svoju kulturu, no iz njih se uvijek jasno može iščitati i razvojni stupanj neke države, regije i naroda sa svim svojim razlikama, ali i sličnostima, istaknuo je Husinec.

Cilj ove izložbe jest nastojanje da se održi tradicija pripadnosti hrvatskih filatelista velikom filatelističkom bratstvu Europe kojoj je uostalom Hrvatska oduvijek težila te očekuje skoro članstvo u Uniji, rekao je Husinec, uputivši posjetitelje na razgledavanje oko 2.000 izloženih primjeraka markica.

Izložba je posjetiteljima predstavljena kroz četiri tematske cjeline NATO, EU, Euro i Vijeće Europe, kroz koje je jasno vidljiva sličnost zemalja članica NATO-a i EU u obilježavanju određenih važnih događaja kroz zajedničku povijest.

Također, vidljiv je i različit pristup istoj tematici kroz izradu poštanskih markica, što upućuje na zaključak kako je upravo veličina Europske unije i NATO-a u jedinstvu različitosti njihovih članica, zaključio je mr. Husinec.



Vijesti iz medija