Uvedeni sezonski brzi vlakovi prema Jadranu

Tijekom ljetne sezone putnicima koji putuju prema Jadranu, uz redovite brze vlakove bit će na raspolaganju i sezonski noćni vlakovi koji voze kako slijedi na relaciji Osijek-Zagreb-Rijeka i Rijeka-Zagreb te na relaciji Zagreb -Split-Zagreb. Vlakovi imaju izravne vagone iz Vinkovaca i Budimpešte za Rijeku i obrnuto, kao i izravne vagone iz Vinkovaca za Zadar, te iz Vinkovaca, Osijeka, Praga i Bratislave za Split i obrnuto.

HŽ-Putnički prijevoz u suradnji sa Željeznicama Srbije i ove ljetne sezone uvodi poseban sezonski vlak Jadran-express, koji će voziti u razdoblju od 20. lipnja do 7. rujna 2008. na relaciji Beograd-Knin-Split-Beograd i Beograd-Rijeka-Beograd.

Poseban vlak vozit će u dane vikenda s polaskom iz Beograda petkom, dok je povratak iz Splita, odnosno Knina i Rijeke subotom. Vlak kreće iz Beograda kao jedna garnitura, te se u Ogulinu razdvaja prema Kninu, odnosno Splitu i Rijeci. U povratku vlak se ponovno spaja u Ogulinu i dalje nastavlja do Beograda kao jedna garnitura. Poseban vlak vozi u sastavu dva vagona 2. razreda, dva vagona s ležajima, tri vagona za spavanje (po potrebi u sezoni će se pojačati još jednim vagonom) te jedan vagon za prijevoz praćenih automobila. 



Vijesti iz medija