Uskoro završetak gradnje dviju dionica autoceste Rijeka-Zagreb

Završetak izgradnje punog profila dionica autoceste Rijeka-Zagreb između Vrata i Delnica, Delnica i Kupjaka i dijela dionice Kupjak-Vrbovsko, očekuje se krajem lipnja ili početkom srpnja, doznaje se iz koncesijskog društva Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ).

Ukupna dužina tih dionica je oko 21 kilometar, a po završetku njihove izgradnje, za dovršetak kompletne autoceste Rijeka-Zagreb duge ukupno 146,5 kilometara, ostaje još izgraditi dionicu Oštrovica-Vrata i ostatak dionice Kupjak-Vrbovsko, ukupne dužine 14,5 kilometara, što je u planu do kraja godine.

Na dionici Vrata-Delnice, objekti ukupne duljine 2,21 kilometar čine trećinu ukupne duljine dionice. Na dionici se nalaze tuneli Sopač (740 m) i Sleme (824 m), te vijadukt Golubinjak (579 m) i čvor Delnice. Od manjih objekata grade se četiri podvožnjaka i jedan nadvožnjak.

Ukupna duljina objekata na dionici Delnice-Kupjak iznosi 2 km što čini četvrtinu ukupne duljine. Duljina tunela je 1,45 kilometara, a vijadukata 560 metara. To su tuneli Vršek (868 m) i Lučice (577 m) te vijadukti Delnice (105 m) i Zalesina (462 m).

Prijelaz za divljač Dedin, prvi prijelaz takve vrste preko autoceste u Hrvatskoj, nalazi se na nadmorskoj visini od 860 metara, najvišoj točki kojom prolazi autocesta Rijeka-Zagreb.

Od manjih objekata, izgrađena su tri podvožnjaka i dva nadvožnjaka za željeznički promet. (Hina) 



Vijesti iz medija