HFP: Natječaj za privatizaciju tri HŽ-ove tvrtke

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za kupnju triju tvrtki iz sastava HŽ-a - Radionice željezničkih vozila (RŽV) iz Čakovca, Remonta željezničkih vozila (RŽV) iz Bjelovara te Remonta i proizvodnje željezničkih vozila iz Slavonskog Broda.

Rok za dostavu ponuda za kupnju tri HŽ-ove tvrtke istječe 7. srpnja ove godine.

Istodobno, 74 postotni udio u HŽ-ovoj tvrtki RŽV Čakovec ponuđen je po početnoj cijeni od 52 milijuna kuna, početna cijena istog udjela u RŽV-u Bjelovar je 49 milijuna kuna, a u Remontu i proizvodnji željezničkih vozila iz Slavonskog Broda 33 milijuna kuna.

Ponuđači se moraju obvezati da će zadržati osnovne djelatnosti svih triju tvrtki, kao i sve njihove zaposlenike na razdoblje od najmanje tri godine (228 zaposlenika u Čakovcu, 217 u Bjelovaru i 152 u Slavonskom Brodu).

Uz ispunjavanje uobičajenih uvjeta, poput prilaganja programa ulaganja i poslovnog plana, u sva tri društva novi bi vlasnik trebao namiriti sve obveze oprema državnim i ostalim vjerovnicima te ponuditi zamjenska jamstva za obveze pokrivene državnim jamstvima. (Hina)



Vijesti iz medija