Poništen natječaj za dodjelu potpora za razvoj širokopojasne infrastrukture na nerazvijenim područjima

Hrvatska agencija za telekomunikacije donijela je odluku o poništenju natječaja za dodjelu poticajnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture na područjima gdje ne postoji dostatan interes za razvoj i ulaganje u infrastrukturu širokopojasnog pristupa internetu, priopćeno je iz Agencije.

Analiza zaprimljenih ponuda sedam hrvatskih telekom tvrtki u odnosu na uvjete natječaja pokazala je da se predloženim načinom raspodjele sredstava ne bi ostvarili ciljevi iz Odluke Vlade Republike Hrvatske.

Poticajna sredstva koja su bila predmet natječaja raspodijelit će se u novom skraćenom natječajnom postupku uvažavajući potrebe korisnika na područjima od posebne državne skrbi i brdsko-planinskim područjima, primjenu dostupnih tehnologija, pravila tržišnog natjecanja, te sukladno načinima raspodjele sredstava određenim Odlukom Vlade Republike Hrvatske.

Riječ je o natječaju objavljenom krajem prošle godine kojim se planiralo ukupno dodijeliti nešto malo više od 16,13 milijuna kuna poticajnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture u ruralnim i nedovoljno razvijenim odnosno brdsko-planinskim područjima Hrvatske.

Ta su sredstva osigurana iz viška prihoda HAT-a ostvarenog u 2005., a HAT će ih isplaćivati nepovratno i jednokratno za svakog novopriključenog korisnika na infrastrukturu širokopojasnog pristupa Internetu na ciljanim geografskim područjima.



Vijesti iz medija