Prvi direktni let iz Stockholma za Zagreb

(foto: FaH)U Zračnu luku Zagreb danas je sletjelo prvih 70-ak putnika koji su direktnim letom stigli iz Stockholma, nakon što je skandinavski avioprijevoznik SAS uspostavio izravnu zrakoplovnu liniju između zračne luke Stockholma Arlanda i Zračne luke Zagreb.

"Otvaranje nove direktne linije za Zagreb rezultat je povećanog interesa poslovnih ljudi i turista za Hrvatsku", kazala je Johanna Orth, savjetnica za trgovinska pitanja u švedskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare povodom otvaranja nove rute Orth je rekla da mnoge švedske kompanije već posluju u Hrvatskoj, te da će se skorim dolaskom švedskog lanca namještaja IKEA, eventualnom ugovorom o kupnji vojnih zrakoplova Gripen, te ulaskom Hrvatske u EU još više povećati obujam poslovanja. Zato je ovo pravo vrijeme za otvaranje direktnih letova, dodala je.

Ove godine SAS će tako ponuditi 40.000 sjedala na novootvorenoj direktnoj zrakoplovnoj liniji između Stockholma i Zagreba u razdoblju od kraja ožujka do listopada.

"Zrakoplovi tipa Boeing 737 prometovat će tri puta tjedno, a ukoliko se pokaže potreba otvorit ćemo i nove letove", rekla je Maria Lundqvist-Forsberg iz SAS-a.

Karte za direktne letove za Stockholm već se mogu rezervirati na internet stranicama SAS-a www.flysas.com, a u promotivnom razdoblju mogu se kupiti jednosmjerne avio karte po povoljnoj cijeni od 78 eura sa svim pristojbama.

SAS će također tijekom ljeta otvoriti letove između Gothenburga i Splita, a nastavit će prometovati i između Stockholma i Splita, što ga čini najvećim prijevoznikom u direktnom zračnom prometu između Švedske i Hrvatske, naglašeno je na konferenciji. SAS godišnje preveze oko 6 milijuna putnika, te ima 42 zrakoplova i 2.500 zaposlenih. (Hina)



Vijesti iz medija