Zračna luka Rijeka: Prošle godine 4 posto manje putnika

U Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku prošle je godine ostvaren promet od 162.740 putnika, što je 4 posto manje nego prethodne godine, najviše zbog manjeg broja međunarodnih putnika u charter prometu, podaci su iz te zračne luke.

Od ukupnog broja najviše je bilo međunarodnih putnika (98,5 posto), a ostalo su putnici u tranzitu (1,2 posto) i domaći putnici (0,3 posto).

Struktura prometa Zračne luke Rijeke promijenila se u posljednje dvije godine jer je do 2006. veliki udjel imao charter promet, a redovite linije činile su manje od 10 posto prometa.

Prošle godine je, pak, udjel charter prometa bio oko 20 posto, a oko 80 posto prometa ostvareno je na redovitim linijama low-cost kompanija.

Zračna luka Rijeka uložila je tijekom 2007. u svoje objekte 4,2 milijuna kuna, među ostalim u izgradnju info-točke u pristanišnoj zgradi.

Procjenjuje se da bi u riječku zračnu luku, da bi ona mogla kvalitetnije poslovati, trebalo uložiti oko 28 milijuna kuna te da bi ju trebalo modernizirati i odrediti njenu novu razvojnu strategiju.

Suvlasnici Zračne luke Rijeke su država (55 posto), Primorsko-goranska županija (20 posto), gradovi Rijeka (10 posto), Crikvenica, Krk i Opatija (po četiri posto) te omišaljska općina (tri posto).

Županijska uprava zatražila je prošle godine da joj Vlada prepusti vlasnički udjel od 55 posto dionica Zračne luke kako bi pronašla strateškog partnera za neophodna ulaganja. (Hina) 



Vijesti iz medija