Otvorene ponude za dodjelu poticaja za razvoj širokopojasne infrastrukture

Danas su javno otvorene ponude pristigle na natječaj za dodjelu općih poticajnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture, priopćeno je iz Hrvatske agencije za telekomunikacije.

Odluka o dodjeli općih poticajnih sredstava donijet će se do 3. travnja 2008. godine.

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da se sredstva u iznosu 16.136.263,76 kuna dodijele za poticaje, te je ovlastila Hrvatsku agenciju za telekomunikacije da provede postupak za dodjelu tih sredstava.

Poticaji će se dodjeljivati jednokratno za svakog novopriključenog korisnika na infrastrukturu širokopojasnog pristupa internetu na ciljanim geografskim područjima (brdsko-planinska područja i područja od posebne državne skrbi).

Sedam hrvatskih telekom tvrtki dostavilo je ponude Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije (HAT) na natječaj za dodjelu (državnih) poticajnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture u ruralnim i nedovoljno razvijenim odnosno brdsko-planinskim područjima Hrvatske.

Sedam tvrtki koje su se javile na HAT-ov natječaj - Iskon, Odašiljači i veze, HT, Vipnet, NoviNet, Hrvatski institut za tehnologiju-HIT te Dubrovnik telekom - ukupno su danas predale 23 ponude za obavljanje tog posla na četiri ciljana geografska područja propisana natječajem.

Područje jedan obuhvaća ciljana područja većinom slavonskih županije, područje dva teritorij od Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke do Varaždinske i Zagrebačke županije, područje tri Istru i Kvarner s Likom, dok je područje četiri Dalmacija, od Šibenika do Dubrovnika, uključujući otoke.

Za područje jedan, dva i četiri ponude je predalo po šest od navedenih tvrtki, dok je za područje tri predano pet ponuda.



Vijesti iz medija