Hrvatska agencija za telekomunikacije analizirala cijene osnovnih TK usluga HT-a

Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije provelo je postupak analize cijena osnovnih telekomunikacijskih usluga koje je HT obvezan pružati na cijelom području Republike Hrvatske pod jednakim uvjetima i pristupačnim cijenama, priopćeno je iz HAT-a.

Osnovne usluge koje su bile predmet provedene analize, sastoje se od posebnih pogodnosti za socijalno ugrožene kategorije korisnika, obveze izdavanja sveobuhvatnog imenika pretplatnika, te pristupa krajnjih korisnika službi davanja obavijesti.

Vijeće Agencije izdalo je HT-u suglasnost na sljedeći skup osnovnih telekomunikacijskih usluga:

  • posebni tarifni paket namijenjen osobama s niskom razinom prihoda, s karakteristikama koje uključuju mjesečnu naknadu u iznosu od 30,00 kn (bez PDV-a), što je 50% manje od mjesečne naknade koju plaćaju ostali privatni korisnici. Ovaj tarifni paket namijenjen je kućanstvima koja primaju državnu pomoć za uzdržavanje, a kojih je u mjesecu studenom 2007.g. bilo 46.892, prema izvješću Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi;
  • cijene tiskanog izdanja sveobuhvatnog popisa pretplatnika javne govorne usluge svih javnih telekomunikacijskih mreža u Republici Hrvatskoj (telefonskog imenika), u iznosu koji je smanjen za 33%;
  • cijene za uslugu davanja informacija o brojevima pretplatnika (Službe informacija 988) koja iznosi 1,75 kn (cijena bez PDV-a) po pozivu. Agencija smatra da ovo povećanje neće predstavljati opterećenje za korisnike, obzirom da se broj poziva prema službi 988 postupno smanjuje zbog sve većeg korištenja ove usluge putem pristupa internetu i putem tiskanog imenika pretplatnika.  



Vijesti iz medija