Sabor podržao novi ustroj Vlade

Zastupnici u Hrvatskom saboru većinom su glasova danas podržali Konačni prijedlog izmjena Zakona o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, odnosno osnivanje dva nova ministarstva: Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva.

Za taj zakonski prijedlog, koji je ujedno bio i prvi o kojem su raspravljali zastupnici u šestom sazivu Hrvatskog sabora, glasovao je 81 zastupnik, protiv ih je bilo 58, a troje suzdržanih.

Nova ministarstva preuzet će dijelove poslova dosadašnjih ministarstava mora, turizma, prometa i razvitka (ubuduće će se zvati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) te poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (novi naziv bit će Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja).

Očekuje se da će Predsjednik Republike već danas potpisati zakon kako bi sutra, objavom u Narodnim novinama, stupio na snagu, kao pretpostavka za sutrašnju izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj će se glasovati o povjerenju novoj vladi u cjelini. (Hina)



Vijesti iz medija