Zračna luka Pula: 385 tisuća putnika

Pulska Zračna luka ove će godine ostvariti plan od 385 tisuća putnika, dok ih sljedeće godine očekuju oko 420 tisuća, rekao je direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavio letove u Pulu njemačkog Germanwingsa.

Prvog svibnja iduće godine u pulsku Zračnu luku počet će letjeti njemački niskotarifni avioprijevoznik "Germanwings", najavio je Rogović dodajući kako su za sada dogovorena dva leta tjedno na liniji za Koeln.

Najjeftinije karte stajat će 19 eura, a posredstvom Interneta moći će se kupiti već sljedećih dana. Germanwingsova linija za Koeln bit će u tzv. sustavu povezanih letova.

Rogović je kazao da je postignut i ponovni dogovor Zračne luke Pula s irskim "Ryanairom", koji prvog travnja ponovno počinje povezivati Pulu i London, dok su pregovori oko letova za Dublin još uvijek u tijeku.

Potvrdio je kako pulska Zračna luka pregovora s još nekim niskotarifnim prijevoznicima, dodajući da je za sada najizglednije povezivanje Pule s jednim španjolskim gradom.

Rogović očekuje kako će Zračna luka Pula za dvije godine premašiti brojka od pola milijuna putnika, što pred pulski aerodrom, rekao je, postavlja nove obveze u uređenju i opremanju piste i prijemne zgrade. (Hina)
 



Vijesti iz medija