Most kopno-Pelješac gradit će domaći konzorcij

Poslovna udruga sastavljena od hrvatskih tvrtki - Konstruktor inženjering d.d. Split, Viadukt d.d. Zagreb i Hidroelektra niskogradnja d.d. Zagreb - izabrana je danas za izvođača radova izgradnje mosta kopno-Pelješac.

Između 3 ponude koje su pristigle na javni natječaj, ponudu hrvatskog konzorcija u iznosu od 1.945.388.829,86 kn bez PDV-a, kao najpovoljniju ocijenilo je Povjerenstvo Hrvatskih cesta koje su investitor radova.

Podsjećamo, natječaj je raspisan 11. lipnja 2007. i javile su se dvije poslovne udruge domaća te inozemna koju čine europske građevinske tvrtke Dywidag Bau iz Njemačke, Strabag iz Austrije, Cimola iz Italije i Eiffel iz Francuske. Treću ponudu dala je austrijska tvrtka Alpine Mayreder Bau iz Salzburga.

Potpisivanje Ugovora s izvođačem očekuje se nakon isteka žalbenog roka, a početak gradnje mosta najavljen je u jesen.

Podsjećamo, prema uvjetima natječaja, rok završetka radova je 48 mjeseci (4 godine), a procijenjena vrijednost radova iznosila je 1,95 milijarde kuna.  Projekt je izradio Zavod za konstrukcije Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

Dužina mosta je 2,3 km, širina 21,5 m, a širina središnjeg morskog prolaza 568 m, dok je širina plovnog puta 200 m, a najveća visina mosta 55 metara, što je i dogovoreno između Stručnih radnih skupina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine 7. prosinca 2006. u Sarajevu te potpisano u usuglašenoj bilješci.



Vijesti iz medija