Svečani doček izravnog vlaka Vukovar-Zagreb

Na zagrebačkom Glavnom kolodvoru jutros je organiziran svečani doček izravnog putničkog vlaka Vukovar - Zagreb.

Putnički vlak Vukovar - Zagreb prvi je izravni putnički vlak na toj liniji od 1966. godine. Putnici koji su dosad iz Vukovara željeznicom putovali u Zagreb morali su presjedati u Vinkovcima.

Vlak je počeo prometovati jučer, ali je prigodni doček izravnog vlaka Vukovar - Zagreb odgođen za danas s obzirom da je jučer u Hrvatskoj bio dan žalosti zbog tragične smrti vatrogasaca na Velikom Kornatu.

Uspostava izravne putničke željezničke veze Vukovar-Zagreb dio je obnove željezničkog sustava na hrvatskom istoku, istaknuo je direktor HŽ-Putničkog prijevoza Marijan Klarić na kraćoj svečanosti u povodu dolaska vlaka. Do kraja godine, izvijestio je Klarić, u planu je dovršetak obnove pruge od Osijeka do Vinkovaca, gdje se planira uspostava gradsko - prigradskog prometa. Također, najavio je i obnovu pruge Vinkovci-Tovarnik te gradnju pruge od Vukovara prema Iloku.

Gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan podsjetila je na značajnu ulogu Hrvatskih željeznica u povratku Vukovaraca u njihov grad i na važnost HŽ-a u razvoju Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Nova izravna željezničke veza sigurno će doprinijeti gospodarskom prosperitetu grada i županije, istaknula je.

Uz službenike HŽ-a i čelnike grada Vukovara, izravnim vlakom Vukovar-Zagreb danas su doputovali i članovi raznih udruga, kulturno-umjetničkih društava, vukovarski maturanti koji započinju studij u Zagrebu, gospodarstvenici, poduzetnici i brojni drugi građani.

Izravni vlak iz Vukovara vozit će svaki dan s polaskom u 5,17 sati i dolaskom u Zagreb u 9,12 sati. Povratak iz Zagreba predviđen je za 15,07 sati, a dolazak u Vukovar u 18,59 sati. Cijena karte za drugi razred u jednom smjeru je 113 kuna, a povratne karte 181 kunu.

(Hina)



Vijesti iz medija