Prisilno slijetanje zrakoplova u Čilipima bez posljedica

Danas oko 20.00 sati prilikom polijetanja zrakoplova Beoing 737/400 registarskih oznaka OO-JAM zrakoplovne kompanije JETAIRFLY u pravcu 30 došlo je do dezintegracije vanjske desne gume glavnog stajnog trapa, priopćeno je iz Zračne luke Dubrovnik.

Spomenuta dezintegracija prouzročila je  centrifugalni raspad komada gume od kojih su dijelovi udarili u flapsove poklopce stajnog trapa i sam stajni trap, a potom je pilot odlučio prekinuti penjanje i vratiti se na aerodrom polijetanja.

Nakon najave prinudnog slijetanja putničkog zrakoplova u kojem je bilo 155 putnika spasilačke službe zračne luke stavljene su u stanje pripravnosti, a  zrakoplov je dobio dozvolu za slijetanje u pravcu 12.

Budući da prigodom prizemljivanja nije bilo nenadanih događaja, spasilačke službe nisu intervenirale na zrakoplovu već istog popratili na parkirnu poziciju br. 8.

Na mjesto događaja izaći će inspektor za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a zrakoplov će ostati na zemlji do daljnje odluke nadležnih vlasti.

Uzroke ove nesreće utvrdit će povjerenstvo koje će, prema Zakonu o zračnom prometu, imenovati ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.



Vijesti iz medija