Pločanska luka dobila videonadzor

Pločanska luka od danas ima novi videosustav nadzora vozila, plovila i osoba.

Po riječima državnoga tajnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Branka Bačića, koji je sustav stavio u pogon, Luka Ploče prva je hrvatska luka s takvim sustavom nadzora pristupa i kretanja.

Projekt je realiziran sredstvima Lučke uprave Ploče, na temelju propisa koji reguliraju sigurnost brodova i lučkih prostora. 

U sklopu sustava, rečeno je, omogućeno je stalno praćenje, kontrola i nadzor brodova na području Lučke uprave Ploče preko Lučkog kontrolnog centra čime se postiže maksimalna maritivna sigurnost i regulacija prometa, zaštite okoliša od onečišćenja kao i pravodobno angažiranje svih pomorskih službi, kao što su tegljači, peljari, privezivači i ostali. 

Suvremeno su uređene i obnovljene prostorije službi koje nadziru promet osoba, vozila i roba preko luke Ploče kao stalnog međunarodnog pomorskog graničnog prijelaza prve kategorije. 

Državni tajnik Branko Bačić bio je nazočan sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, na kojoj se raspravljalo o lučkim i prometnim problemima. (Hina)



Pisane vijesti