Počela javna rasprava o kanalu Dunav-Sava

Zavod za prostorno planiranje Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pokrenuo je danas, kao nositelj izrade, javnu raspravu o Prijedlogu prostornog plana područja posebnih obilježja višenamjenskog kanala Dunav-Sava, čija bi izgradnja trebala početi ove jeseni.

Višenamjenski kanal Dunav-Sava, u dužini 61,5 kilometara povezivao bi rijeku Dunav kod Vukovara sa rijekom Savom kod Šamca. Pored prometne funkcije, kanal bi služio i za potrebe navodnjavanja poljoprivrednih površina te sportske i druge aktivnosti.

Javna rasprava koja je počela danas, trajat će do 11. lipnja u Palači Srijem u sjedištu Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru i prostorijama općine Sikirevci u Brodsko-posavskoj županiji. Tijekom javne rasprave svi zainteresirani građani, institucije, gospodarski i drugi pravni subjekti moći će dobiti prostorni plan kanala Dunava-Sava na uvid te u svezi njega iznijeti svoje primjedbe i prijedloge, rekla je ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Vukovarsko-srijemske županije Vesna Premuž.

Javno izlaganje Prijedloga Prostornog plana održat će se 15. svibnja u velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Palači Srijem u Vukovaru, a 16. svibnja, u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu.

Prijedlog Prostornog plana područja posebnih obilježja višenamjenskog kanala Dunav-Sava Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavilo je i na svojoj web stranici.

Gradnja kanala Dunav-Sava koštala bi 4,5 milijardi kuna dok se početak radova očekuju u rujnu ove godine, rekao je nedavno u Vukovaru državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek. (Hina) 



Vijesti iz medija