Sabor o jamstvu EBRD-a za riječku obilaznicu

Saborski zastupnici podržali su danas u raspravi konačni prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora o jamstvu između Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt riječke obilaznice.

"Za nastavak radova na riječkoj obilaznici bit će potrebno 85 milijuna eura, od čega će se 45 milijuna osigurati putem Hrvatskih cesta, a 40 milijuna zajmom EBRD-a", rekao je u ime predlagatelja, Vlade RH, državni tajnik u Ministarstvu prometa Zdravko Livaković i naglasio kako će ta investicija biti doprinos razrješenju "prometnog čepa" na toj prometnici.

Premda je Biserka Perman, u ime Kluba SDP-a, rekla da će ta stranka podržati prijedlog, upozorila je da bi bilo dobro najprije dovršiti dionicu Orehovica-Diračje, jer će u protivnom dionica Sv.Kuzam-Križišće, koja je dobila prioritet, voditi "ni otkuda nikuda". U čemu je svrha, ako će vozači i dalje morati stajati u koloni da dođu do Sv.Kuzma-Križišća", upitala je.

Državni tajnik joj je odgovorio da razlog leži u projektnoj dokumentaciji koja nije do kraja bila pripremljena i za dionicu Orehovica-Diračje. (Hina)



Vijesti iz medija